icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Isolerende beglazing

Bij nieuwbouw en renovatie van huizen, wordt in de kozijnen in principe alleen isolerende beglazing geplaatst. Aan zowel particulieren als bedrijven leveren wij dit hoogwaardige isolatieglas. Hoekstra werkt met HR++ glas, oftewel: Hoogrendements ++, in dit vakgebied het beste isolatieglas dat er bestaat.

Isolerende beglazing bestaat er net als andere glassoorten in verschillende types. Zo is er: geluidswerend glas, comfortabel bij het wonen aan bijvoorbeeld een drukke weg. Zonwerend glas, dat de warmte in de zomer buiten houdt, dit is ook voor kantoren een ideale oplossing om de temperatuur inpandig laag te houden. De mate van zonwering is er in verschillende gradaties. Ook brandwerend en inbraakwerend glas zit in ons assortiment.

Het brandwerende isolatieglas is momenteel erg in trek. Het houdt bij brand het vuur zo ongeveer 30 minuten tegen. Dit glas is dus ideaal om te plaatsen in brandwerende muren. Zo wordt de brandveiligheid geoptimaliseerd.

Hoekstra is de enige leverancier van Active-glas, dit is een glas met een zelfreinigende werking. Door de speciale coating hecht het vuil niet en wordt het glas bij een regenbui gereinigd.

U kunt zelfs in uw isolerende beglazing glas-in-lood laten zetten. Het glas-in-lood wordt bij deze techniek tussen de twee glaslagen geplaatst, zodat er geen reliëf ontstaat. Dit is een moderne techniek voor een nostalgisch effect.

Bij ramen welke tot beneden 80 centimeter van de grond doorlopen, worden door ons geplaatst volgens de laatste veiligheidsnormen. Dit betekent dat er in deze ramen een folie zit, waarmee een doorval-beveiliging gerealiseerd wordt. Dit gelaagde glas voorkomt dat men door de raam valt; de folie vangt u op.

Wij leveren zowel aan particulieren, als aan kantoren, architecten, aannemers en bouwbedrijven. Onze vakmensen werken uiteraard via de gestelde normen, en bieden de hoogst mogelijke kwaliteit.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op. Wij geven u vrijblijvend advies en bespreken graag de mogelijkheden met u.

Neem contact met ons op